dimarts, 3 de gener del 2017

PARTS D'UNA SESSIÓ

   La sessió de psicomotricitat prepara el cos lliurement, el desperta, li aporta sensacions, emocions i pensaments. Li ofereix la possibilitat d'experimentar habilitats i competències, com ara: el plaer de la conquesta, el plaer de comunicar-se, el plaer de ser i actuar, el plaer de pensar o el plaer de crear.

Les fases essencials que hem de dur a terme en una sessió psicomotriu són les següents:

  • Moment inicial o ritual d’entrada: aquesta primera fase és el moment en què s’inicia el retrobament amb l'educador, el pas a un espai de llibertat, alegria i convivència, a unes normes i rituals que efectuarem dins la sala on realitzarem la sessió.


  • Moment per a l’expressivitat motriu: aquesta fase és aquella en què podríem dir que es realitza la sessió que hem preparat per treballar els diferents aspectes que volem desenvolupar a nivell motriu en l’infant.


  • Fase de relaxació: una vegada acabada l'activitat que hem esmentat abans, hem de donar pas al moment de tornar a l'estat natural, ja siga per excés d'activitat o per defecte. Llavors ve el moment de la relaxació. Hem de tindre en compte que iniciarem la fase de relaxació en funció de la sessió que haguem organitzat amb l'alumnat. Si hem organitzat una sessió molt moguda anirem buscant la calma a poc a poc, amb una relaxació progressiva, fins que és queden tranquils, ja siga estirats a terra com drets. Si la sessió ha estat poc moguda no cal arribar a una relaxació total.


  • Fase de preaccentuació i llenguatge: per saber com ha viscut la sessió l'infant és necessari buscar canals de comunicació adients tenint en compte la seva edat. La comunicació amb l'infant ens permetrà plasmar allò que l'infant ha vivenciat i que ha estat significatiu per a ell o ella; i també l'ajudarà a interioritzar el concepte treballat.



  • Fase final o ritual de eixida: quan arriba el moment del comiat hem de preparar l’infant per tornar a la classe o activitat següent. Si establim unes rutines l’infant les accepta com a norma ajudant-lo a nivell afectiu. Amb això evitem desestabilitzar-lo emocionalment quan el separem de tot allò que li dóna plaer, seguretat i benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada