dimarts, 3 de gener del 2017

ALIMENTACIÓ I ESPORT

Vaig a parlar-vos d’un tema transversal molt important per a l’esport, sobre tot en infantil, i és l’alimentació.

Hem de parlar de LA PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA O PIRÀMIDE NUTRICIONAL. És un gràfic dissenyat a fi d'indicar d’una forma simple quins són els aliments que són necessaris en la dieta i les racions que hem de prendre al dia per a aconseguir una dieta sana i equilibrada. Esta piràmide inclou tots els grups d'aliments, sense intentar restringir cap, només indica de manera senzilla quant hem de consumir de cada un d'estos grups a fi de mantindre una bona salut.

Està construïda de tal forma que els aliments que es troben a la base són més importants en la nostra dieta que els aliments que es troben en el vèrtex superior.
Els objectius principals de la pirámide alimentaria són la ingesta d'aliments més variats, una menor ingesta de grasses saturades i colesterol, menjar més fruites, vegetals i grans, aixina, com la ingesta moderada de sucre, sal i alcohol. L'eixercici físic és recomana amb la finalitat de la pèrdua o el manteniment del pes com tambe, la prevenció de malalties com la diabetis, l'hipertensio, l'osteoporosi o els problemes cardiovasculars.


GRUPS DE LA PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA

GRUP 1: aliments rics en carbohidrats, principal font d’energia per al nostre cos. Exemples d'aliments en aquest grup: una porció de pa, cereals, arròs, te o macarrons cuits.  (mínim 6 porcions per dia).

GRUP 2: vegetals i verdures riques en vitamines, minerals i fibra. Exemples:  bròcoli, safanoria, carabassa o remolacha. (3 a 5 porcions al dia).

GRUP 3: Les fruites son bones fonts de vitamines, minerals i fibra, sobre tot quan és consumixen de manera natural. (2 a 4 porcions per dia).

GRUP 4: carns, ous i llegums com , llentilles, pesoleres,  les anous i les castanyes conformen este grup. (2-3 porcions per dia).

GRUP 5: Llet i productes làctics: son els majors proveïdors de calci, un mineral que interven en la formacio d'ossos i dents, la contraccio muscular i l'accio del sistema nerviós.

GRUP 6: crema, manteca, sagi, olis, etc. Aquesta és la part superior de la piràmide i deuem consumir els productes amb moderació.

Tot astò combinat amb un poc d’esport, en el nostre cas (xiquets d’infantil) una vegada a la setmana està bé.


A classe tindrem una sessió teòrica d’aquest tema i farem la nostra piràmide.



Espere que us haja servit !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada