dimarts, 3 de gener del 2017

FASES PRÈVIES QUE HEM DE TINDRE EN COMPTE

Abans d'entrar a la sala de psicomotricitat hi ha dues fases prèvies que hem de tindre en compte: una que fa referència a la preparació de la sala i dels espais per part del/de la psicomotricista; i una altra que implica la preparació dels infants: sabates d’esport, , roba còmoda, etc. Per tal que això és lleve a terme s'han de donar una sèrie de condicions:

 - L'espai: La sala de psicomotricitat ha de ser un espai ampli, ventilat i lluminós. El terra és recomanable que estiga cobert amb PVC o de fusta, per tal d'evitar el fred. La temperatura ha de ser ambient.
L'espai ha de convidar al moviment i ha de ser confortable. És important que no hi hagen obstacles que impedeixen el moviment lliure dels infants.


- Temps: la durada de les sessions dependrà del grup d’infants i dels seus interessos i necessitats. Hem de tindre present que a l’etapa 0-3 són infants molt xicotets i que hem de ser flexibles i respectar els temps personals de cada xiquet/a. De totes maneres cada sessió hauria de tindre una durada de 30 minuts per a cada grup.

Pel que fa a la periodicitat de les sessions, seria recomanable un mínim d’una sessió a la setmana.

La diferència fonamental de la pràctica psicomotriu a les etapes 0-3 i a 3-6, no és un altre que la llibertat de moviment. Progressivament s’anirà passant d’una activitat psicomotriu totalment espontània i lliure a una més dirigida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada